Proces en planning

Waarom is er een participatietraject georganiseerd?

Alkmaar bereidt zich voor op de toekomst – en dat doen we met elkaar. De ruimte voor meer stad maken ligt langs het Noord-Hollandsch kanaal in het bedrijventerrein van Overdie. In dit participatietraject willen we (toekomstige) bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden betrekken om mee te denken over dit gebied.

Welk gedeelte van het bedrijventerrein Overdie wordt ontwikkeld?

Het participatietraject gaat over de herontwikkeling van plangebied Zeglis fase 1. Zie afbeelding hieronder wat het gebied is van fase 1.

herontwikkeling-overdie-nieuwbouw-project-alkmaar-foto-12
Waarover kunnen belanghebbenden meedenken in dit plan?

We horen graag welke wensen of aandachtspunten u heeft als het gaat om soorten voorzieningen, verkeer & parkeren & verkeersveiligheid en de inrichting van het openbaar groen op 16 en 17 november.

Wat wordt er met de opgehaalde informatie uit het participatietraject gedaan?

De verzamelde ideeën, wensen en aandachtspunten worden door de gemeente Alkmaar en ontwikkelaar Reales meegenomen in de verdere uitwerking van het stedenbouwkundigplan en het nieuwe bestemmingsplan dat voor de ontwikkeling wordt gemaakt. Aan het eind van het participatietraject wordt alle opgehaalde inbreng en informatie op deze website gebundeld en kunt u dit teruglezen met toelichting op de gemaakte keuzes door de ontwikkelaar.

Welke coronamaatregelen zijn van toepassing?

De corona maatregelen zoals gesteld door het RIVM zijn van toepassing: Nederlandse aanpak en maatregelen tegen het coronavirus | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

Andere vraag?

Is het antwoord niet duidelijk of staat uw vraag er niet bij?

    Of blijf op de hoogte van alle bijeenkomsten en informatie tijdens het participatietraject door je aan te melden voor de nieuwsbrief.

    herontwikkeling-overdie-nieuwbouw-project-alkmaar-reales-logo
    herontwikkeling-overdie-nieuwbouw-project-alkmaar-gemeente-alkmaar-logo